• 24/7 bereikbaar
  • Bevallen op elke gewenste manier
  • Jij en je partner staan centraal

Een geboorteplan maken

Vanaf het begin dat je weet dat je zwanger bent, kan je nadenken over de geboorte van je kindje. Je kunt jezelf voorbereiden door een zwangerschapscursus te volgen, maar ook door erover te praten met je partner, familie en vriendinnen. Daarbij zijn er veel boeken en tijdschriften te lezen, of je kunt via internet informatie vinden. Op deze manieren kun je bedenken wat jij tijdens jouw bevalling graag zou willen of wat je juist niet fijn vindt. Wat hierbij goed helpt, is het maken van een bevalplan.

 

Bel ons: 06-29433303

Waarom kies je ervoor om een geboorteplan te maken?

Een geboorteplan is een document waarin je je wensen en verwachtingen van de zorg rondom je bevalling omschrijft. Door een geboorteplan te maken ben je al bewust bezig met je bevalling, waardoor je je zo goed mogelijk voorbereidt. Je laat zo ook ons en andere zorgverleners weten wat je belangrijk vindt, wat jouw ideeën en wensen zijn en hoe jij graag wilt dat mensen met je omgaan. Ook kunnen jij en je partner de bevalling en de verwachtingen die je van elkaar hebt van tevoren bespreken. Door een bevalplan te maken blijf je betrokken bij wat er tijdens de bevalling gebeurt en de beslissingen die genomen worden. Ook op de momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt.

Waar krijg je mee te maken bij het opstellen van een bevalplan?

Bij het maken van een geboorteplan denk je doorgaans na over de volgende zaken:

·         Uw manier van voorbereiden (bijv. yoga);

·         De plek waar je wilt bevallen;

·         Naar welke houding jouw voorkeur uitgaat tijdens de bevalling;

·         Wie bij de bevalling aanwezig zal zijn;

·         Hoe je tegenover pijnbestrijding staat;

·         Wat je van jouw partner en verloskundige verwacht;

·         Zaken waar je tegenop ziet of over twijfelt. 

Het maken van het bevalplan en de uiteindelijke bevalling

Soms verloopt een bevalling anders dan je van te voren bedacht had, maar dat is vaak niet erg. Wat wij vooral belangrijk vinden is dat je goed geinformeerd keuzes kunt maken tijdens je zwangerschap en bevalling. Ook kan het zijn dat je tijdens de bevalling op andere gedachten komt dan in je plan omschreven. Ook dat is natuurlijk goed, wij zullen je altijd ondersteunen en begeleiden op de manier die jij wenst. Jouw geboorteplan is een handvat voor jezelf en de verloskundige, om jouw keuzes en wensen kenbaar te maken. Wij zijn een ruimdenkende praktijk en denken graag met je mee. Ook als je moeite hebt met bepaalde protocollen willen we met je mee denken en samen op zoek gaan naar een manier van bevallen die bij jouw past.

Mail voor informatie over het maken van een geboorteplan naar verloskundigensassenheim@gmail.com of neem telefonisch contact op via 0252-213160.