• 24/7 bereikbaar
  • Bevallen op elke gewenste manier
  • Jij en je partner staan centraal

Nacontrole verloskundige

Ongeveer zes weken na je bevalling kan je op nacontrole bij je verloskundige komen. Maar wat houdt een nacontrole nou precies in? Zowel zwangerschap en bevalling hebben zowel fysiek als mentaal een enorme impact. Het is niet meer dan logisch dat je daarvan moet herstellen, zowel lichamelijk als emotioneel. De ene vrouw doet dat sneller dan de ander. Sommige kersverse moeders kiezen ervoor om dat zelf te doen in hun vertrouwde omgeving, anderen hebben juist wat hulp erbij nodig. De nacontrole bij de verloskundige die jouw bevalling heeft geleid kan een belangrijk onderdeel van het verwerkingsproces zijn. Bij Verloskundigenpraktijk Santé plannen we voor iedereen die daar behoefte aan heeft een nacontrole in, 6 weken na de bevalling. 

 

Bel ons: 06-29433303

Kies voor een nacontrole bij de verloskundige

De eerste weken nadat je bevallen bent zijn druk en vol emotie. Dat alles opeens om je kleine kindje draait kan enorm wennen zijn. Tegen de tijd dat je een afspraak hebt voor de nacontrole bij je verloskundige, begin je naar waarschijnlijkheid net een beetje te wennen aan het feit dat je een kersverse moeder bent. Je lichaam is herstellende en je voelt je weer behoorlijk wat fitter dan in je kraamweek. Tijdens de nacontrole bij de verloskundige bespreek je samen hoe de afgelopen periode voor je is geweest. Hoe verliep je zwangerschap, de bevalling en je kraamtijd? Hoe gaat het nu met jou en je baby? Alle vragen die je eventueel zelf hebt kun je gewoon aan je verloskundige stellen. Daarna word je nog één keer onderzocht. Mocht je nog (veel) bloedverlies hebben, of last van urineverlies (het functioneren van je bekkenbodemspieren), dan wordt hiernaar gekeken. Zijn je bloeddruk en ijzergehalte in orde en hoe is het met je eventuele hechtingen en littekens?

Begin je nieuwe leven als moeder

Verder komt ook ter sprake hoe het leven als kersvers gezin jullie afgaat. Hoe vind je het om moeder te zijn? Lukt het met de verzorging van je baby, de voedingen en de (gebroken) nachten? Hebben jullie een nieuw ritme gevonden? Hoe reageren eventuele oudere kindjes op de baby? Ook wordt besproken wat je opties zijn op het gebied van anticonceptie na je bevalling. De nacontrole bij je verloskundige is niet verplicht, je bepaalt namelijk zelf of je daar behoefte aan hebt. Veel kersverse moeders kiezen er echter voor om op de uitnodiging in te gaan, omdat het helpt om alles nog even op een rijtje te zetten en deze bijzondere gebeurtenis af te sluiten. Wij vinden het ook altijd fijn om de zorg met jullie af te sluiten en samen nog even terug te blikken op de bijzondere periode. Mail voor het maken van een afspraak voor jouw nacontrole bij jouw verloskundige van Santé naar verloskundigensassenheim@gmail.com of neem telefonisch contact op via 0252-213160.

Kies ook voor een badbevalling

Verloskundigenpraktijk Santé is in het bezit van twee bevalbaden om te huren, wij vinden het altijd fijn om een badbevalling te begeleiden. Mail voor meer informatie over het huren van een bevalbad in regio Oestgeest en de praktische zaken rondom een badbevalling naar verloskundigensassenheim@gmail.com of bel ons via 0252-213160.