• 24/7 bereikbaar
  • Bevallen op elke gewenste manier
  • Jij en je partner staan centraal

Thuisbevalling

Wij vinden het belangrijk dat je zelf een keuze maakt waar je wil gaan bevallen. Wij begeleiden zowel thuis als poliklinisch bevallingen. Uit meerdere studies blijkt dat de thuisbevalling in Nederland een veilige keuze is. Kiezen voor een thuisbevalling biedt enkele voordelen; je hebt minder kans op medische ingrepen zoals een ruggenprik, hebt meer kans op een spontane bevalling en komt niet in aanraking met ziekenhuisbacteriën die wellicht schadelijk voor jou en je kind kunnen zijn. Ook hoef je gedurende de weeën niet zelf op pad – de verloskundige komt gewoon naar jou huis toe. Na de bevalling hoef je ook de auto niet in: je kunt douchen in je eigen badkamer en dan in je eigen, schone bed liggen. Bij Verloskundigenpraktijk Santé streven we ernaar jou zo comfortabel mogelijk te laten bevallen waarin je zelf keuzevrijheid hebt omtrent de plaats van bevallen. 

 

Bel ons: 06-29433303

Begeleiding van een thuisbevalling

Tijdens een thuisbevalling komen wij je begeleiden, ook zal er een kraamverzorgster komen. De kraamverzorgster die bij de bevalling ook aanwezig is, blijft de eerste uren na de bevalling om je te ondersteunen. Zij voert de verzorging van jou en je baby uit, maakt je wegwijs en ruimt op. De thuisbevalling wordt volledig vergoed door het basispakket van alle verzekeraars. Soms kan het zijn dat er complicaties optreden tijdens je bevalling, we zullen dan met je bespreken om alsnog naar het ziekenhuis te gaan. Meestal is verplaatsing naar het ziekenhuis tijdens de thuisbevalling geen spoed, en kun je gewoon rustig aan naar het ziekenhuis, net als bij een poliklinische bevalling. Als er wel spoed is of je kunt niet met eigen vervoer, dan ga je met de ambulance. Dat regelt de verloskundige. Gelukkig komt echte spoed komt in minder dan 5% van de bevallingen voor.

Wanneer wél en wanneer niet naar het ziekenhuis?

Wil je medische pijnbestrijding als een ruggenprik, lachgas of een pompje met remifentanil? Dan moet je daarvoor naar een ziekenhuis in de buurt. Pijnstillingsmethoden zonder medicijnen als steriel waterinjecties, acupunctuur, acupressuur en ontspanningstechnieken kun je ook gewoon thuis toepassen. Ook in bad bevallen kan pijnverlichtend zijn. Wij beschikken in de praktijk over 2 huurbaden. Voor meer informatie over thuisbevalling of poliklinisch bevallen mag je altijd contact met ons opnemen. Mail naar verloskundigensassenheim@gmail.com of bel 0252-213160.